Om os

Koret

Det rytmiske kor Cikaderne startede i 2001 og har siden begyndelsen haft base i Brønshøj, hvor vi stadigt holder til.

Koret består i dag af ca. 22 sangere i alderen 30-55 år. Vi er fordelt på 8 stemmegrupper, som spænder fra 2. bas til 1. sopran. Afhængigt af arrangementet er der også soliststemmer.

Entusiasme, smil, intensitet og rytmisk kompleksitet er kendetegnende for koret. En øveaften er fyldt med energi, latter, god stemning, musik med kant og en masse sang. Vi indstuderer sangene med noder og øvefiler, så vi hurtigst muligt kan komme frem til det sjove; at lave fed kormusik.

 

Musikken

Vores rytmiske repertoire spænder vidt. Vi finder inderligheden i Pop, rytmen i Rock, groovet i Funk og det finurlige i Indie og Mainstream. Sangene bliver ofte bearbejdet af vores korleder, så de får den intensitet og det udtryk, vi gerne vil give til en koncert – for om det er en simpel popsang eller et komplekst funky groove – så skal det altid ramme publikum og sidde lige skabet. Et meget kort udpluk af kunstnere i vores repertoire er Lucas Graham, Nicklas Sahl, Vienna Teng, The Real Group, Joni Mitchel og David Bowie. Alle sange synges uden noder til koncerter.

Vores koncerter har ofte en rød tråd, så vi gennem musikken fortolker et tema for at give publikum en helstøbt musikalsk oplevelse. Det er vigtigt for Cikaderne, at vi skaber nærvær med klang, intensitet og musikalsk entusiasme, så publikum oplever et kor der er til stede i nuet.

Korlederen

Rasmus Hollerup er Cikadernes dygtige korleder. Han er bachelor i Almen Musikpædagogik (2015) og kandidat i Rytmisk Korledelse (2022) fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Udover at være Cikadernes korleder og arrangør er han også aktiv musiker som både pianist og guitarist.

Rasmus har været korleder for Cikaderne siden efteråret 2019.

 

Save